22 Νοεμβρίου 2015

Διακρίσεις – Επιτυχίες

intro

38. Επιτυχίες μαθητών μας στον 78ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, «Ο Θαλής» 2017-2018

Το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Βασίλειος Δικαιουλάκος συγχαίρει τον μαθητή του, Βασίλειο Καλογερόπουλο του Δημητρίου, μαθητή της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σπουδαία επιτυχία του στον 78ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, «Ο Θαλής» 2017-2018, που διεξάγει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.).

Επίσης το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Βασίλειος Δικαιουλάκος συγχαίρει τους μαθητές του, Γρηγόρη Κωτσάκη του Ιωάννη, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας και την Όλγα Μαργέλη του Δημητρίου, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας, για την επιτυχία τους στον 78ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά, «Ο Θαλής» 2017-2018 της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Συγχαρητήρια και στους Μαθηματικούς του Φροντιστηρίου μας και ιδιαιτέρως στην κυρία Ελένη Δημαρέση και στην κυρία Ελένη Μαλαπάνη για το ζήλο και το εκπαιδευτικό τους πάθος για προσφορά.
Το Φροντιστήριο «Βασίλειος Δικαιουλάκος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον δωρεάν ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες  βρίσκονται στην νέα ιστοσελίδα του φροντιστηρίου μας www.dikaioulakos.gr.

 

37. Επιτυχία μαθήτριας του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» της Α΄ Λυκείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης” 2017

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει την μαθήτριά του, Βαλεντίνα Ρουτζούνη του Αλεξάνδρου, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σπουδαία επιτυχία της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης” 2017. Η Βαλεντίνα Ρουτζούνη  διακρίθηκε με την «Εύφημο Μνεία» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017 και είναι μία από τους δύο μαθητές της Α΄ Λυκείου από το Νομό Μεσσηνίας που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017. Με την επιστημονική και εκπαιδευτική ευθύνη/επιμέλεια του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φυσικής), η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (εεφεε) διοργανώνει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου-Λυκείου “Αριστοτέλης”.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς δεν στοχεύει στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις είναι αυτοσκοπός. Η συμμετοχή τους στοχεύει στην εξοικείωσή τους με ένα ευρύτερο του σχολείου τους περιβάλλον άμιλλας, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιλαμβάνουν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού. Ο μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων σχολείων και μαθητών στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς «Αριστοτέλης» επιτρέπει όχι μόνο την ανάπτυξη ευρείας άμιλλας μεταξύ των μαθητών και τη βελτιστοποίηση της προετοιμασίας τους για να γίνουν ενεργοί πολίτες –με γνώση του φυσικού κόσμου, ορθολογική σκέψη, κριτική ικανότητα– ή ακόμη για την προετοιμασία τους για την ανώτατη εκπαίδευση, αλλά διευκολύνει και την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των αναλυτικών προγραμμάτων και πρακτικών.

 36. Επιτυχία μαθητών του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» της Α΄ Λυκείου & Β΄ Λυκείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2017

Επίσης το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τις μαθήτριές του Βαλεντίνα Ρουτζούνη του Αλεξάνδρου, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, την Νικολέτα Μοσχονά του Χριστόφορου, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας και την Σταυρούλα Καλογεροπούλου του Παναγιώτη, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική διάκρισή τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2017.

Η Βαλεντίνα Ρουτζούνη πήρε σειρά κατάταξης 69 από τους 1412 συμμετέχοντες. Η Νικολέτα Μοσχονά σημείωσε σειρά κατάταξης 67 από τους 1412 συμμετέχοντες. Η Σταυρούλα Καλογεροπούλου διακρίθηκε με σειρά κατάταξης 39 από τους 898 συμμετέχοντες.

Στόχος του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας είναι να αναδείξει τους ταλαντούχους μαθητές στο μάθημα της Βιολογίας προσφέροντάς τους το πεδίο στο οποίο θα μπορέσουν να προβάλλουν το ταλέντο τους, τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους. Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας υιοθετούνται δύο τύποι θεμάτων, τα θέματα κλειστού τύπου σε ποσοστό 80-90 % και τα θέματα ανοικτού τύπου σε ποσοστό 10-20 %.Οι ερωτήσεις για κάθε τύπο θεμάτων θα πρέπει να ελέγχουν την ικανότητα του μαθητή:

  • να ανακαλεί γραμμικά τη γνώση που έχει αποκτήσει
  • να επεξεργάζεται κριτικά και σύνθετα τη γνώση που έχει αποκτήσει
  • να προσδιορίζει τους παράγοντες που επηρεάζουν μια βιολογική διεργασία
  • να αντλεί στοιχεία από εικόνες, διαγράμματα, πίνακες, εννοιολογικούς χάρτες και
  • να τα επεξεργάζεται προκειμένου να ερμηνεύσει ή να προβλέψει την πορεία μιας βιολογικής δεργασίας ή ενός φαινομένου.

Για το 2017 η Ελληνική ομάδα συμμετοχής που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στο Coventry, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

35. Βράβευση του Νικολάου Μαυράκη από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Στράτο Θεοδοσίου

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τον μαθητή του, Νικόλαο Μαυράκη του Εμμανουήλ και της Αθηνάς, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για την διάκρισή του στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής της Ε.Ε.Φ. 2017 και για την βράβευσή του από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Στράτο Θεοδοσίου στο αμφιθέατρο Τελετών του ΤΕΙ Αθηνών στις 12 Μαΐου για τους μαθητές Λυκείου. Ο Νικόλαος Μαυράκης διακρίθηκε 4ος πανελλαδικά και είναι ο μοναδικός επιτυχών της Γ΄ Λυκείου στο Νομό Μεσσηνίας.

 34. Βράβευση του Γεωργίου Τζουμάκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

O μαθητής μας Γεώργιος Τζουμάκης του Ιωάννη, απόφοιτος του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας που συμμετείχε στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016 βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Γεώργιος Τζουμάκης είναι πλέον φοιτητής του Πολυτεχνείου Πάτρας στο Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών (9ος στη σειρά εισαγωγής).

 

33. Επιτυχία των μαθητών του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» της Γ΄ Λυκείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης” 2017 & στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου 2017

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τους μαθητές του, Νικόλαο Μαυράκη του Εμμανουήλ και της Αθηνάς, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας και τον Παναγιώτη Μαστέα του Σωτηρίου και της Σταματούλας, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σπουδαία επιτυχία τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης” 2017.

  • Ο Νικόλαος Μαυράκης είναι ο μοναδικός μαθητής στο Νομό Μεσσηνίας που θα λάβει μέρος στη Β΄ Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής “Αριστοτέλης” 2017 για τη Γ’ Λυκείου, το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, 09:30-13:00, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη / εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Ο Νικόλαος Μαυράκης διακρίθηκε πρώτος σε σειρά με το 2ο Βραβείο Αριστείας και 12ος πανελληνίως σε σειρά από τους 54 μαθητές που θα λάβουν μέρος στη Β΄Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής “Αριστοτέλης” 2017 για τη Γ’ Λυκείου.

  • Ο Παναγιώτης Μαστέας διακρίθηκε με την «Εύφημο Μνεία» στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης” 2017. Ο Παναγιώτης Μαστέας είναι ένας από τους τρεις μαθητές από το Νομό Μεσσηνίας που διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης” 2017.

Οι πέντε πρώτοι μαθητές της Β΄ Φάσης θα συγκροτήσουν αποκλειστικά την Ελληνική Ομάδα η οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στην 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής (16-24 Ιουλίου 2017, στην πόλη Yogyakarta -αντί του Bali- της Ινδονησίας). Ήδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλιστεί χορηγία για την κάλυψη των εξόδων της Αποστολής από το Ίδρυμα Ωνάση.

Επίσης το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τον μαθητή του, Νικόλαο Μαυράκη του Εμμανουήλ και της Αθηνάς, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σπουδαία διάκρισή του στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου 2017.

  • Ο Νικόλαος Μαυράκης διακρίθηκε 4ος πανελλαδικά και είναι ο μοναδικός επιτυχών της Γ΄ Λυκείου στο Νομό Μεσσηνίας στον 27ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γενικού Λυκείου 2017.

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον δωρεάν ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου μας www.dikaioulakos.gr

32. Επιτυχία μαθητή του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» στον 31ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμού Χημείας

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τον μαθητή του, Νικόλαο Μαυράκη του Εμμανουήλ και της Αθηνάς, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία του στον  31ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμού Χημείας. Ο Νικόλαος Μαυράκης έλαβε την 39 η σειρά κατάταξης από τους 182 μαθητές οι οποίοι επέτυχαν πανελλαδικά στον διαγωνισμό. Να σημειωθεί ότι ο Νικόλαος Μαυράκης πήρε την 1η καλύτερη βαθμολογία  στον Νομό Μεσσηνίας με επίδοση 74/100. Επίσης είναι ο ένας στους 47 μόνο μαθητές που σημείωσαν βαθμολογία από 70 έως 80/ 100 πανελληνίως. Στον 31ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2017 συμμετείχαν 861 μαθητές.

 

31. Επιτυχία των μαθητών του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» στον 77ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο Θαλής» (2016-2017)

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τους μαθητές του, Σταύρο Γιαννόπουλο του Κωνσταντίνου, μαθητή της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, τη Νικολέτα Μοσχονά του Χριστόφορου, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας και την Αθηνά Καργάκου του Γεωργίου, μαθήτρια της Α΄ Λυκείου 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία τους στον 77ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» 2016.

Συγχαρητήρια και στους Μαθηματικούς του Φροντιστηρίου μας και ιδιαιτέρως στην κυρία Ελένη Δημαρέση για το ζήλο και το εκπαιδευτικό της πάθος για προσφορά.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κάθε έτος τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον δωρεάν ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου μας www.dikaioulakos.gr.

30. Η Καλαμάτα διεκδικεί μετάλλιο στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016 στη Ζυρίχη.

sim888

pan8983
Βασίλειος Δικαιουλάκος, Γεώργιος Τζουμάκης

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει την Ελληνική Ομάδα που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016 στη Ζυρίχη και ειδικότερα  τον μαθητή του, Γεώργιο Τζουμάκη του Ιωάννη, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας για την μεγάλη του επιτυχία  στον Πανελλήνιο  Διαγωνισμό Φυσικής “Αριστοτέλης” 2016. Η Ελληνική Ομάδα συμμετοχής στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής (11-17 Ιουλίου, Ζυρίχη, Ελβετία) έχει συγκροτηθεί με βάση τα αποτελέσματα της Δεύτερης  φάσης της Γ’ Λυκείου από τους μαθητές:

1. Μερτζανίδης Μάριος, του Νικολάου και της Θεοδοσίας, Α΄ Αρσάκειο Τοσίτσειο ΓΕΛ Εκάλης.
2. Γεωργιόπουλος Διονύσιος, του Αναστασίου και της Γεωργίας, Ελληνογαλλική Σχολή “Jeanne D’Arc”.
3. Τζουμάκης Γεώργιος, του Ιωάννη και της Αγλαΐας, 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας.
4. Μπενετάτος Αλέξανδρος, του Θεοδώρου και της Αντιγόνης, Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου.
5. Κίτσιος Παναγιώτης, του Αθανασίου και της Χρυσούλας, Ελληνογερμανική Αγωγή.

Επίσης, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών στην Αποστολή είναι η πλήρης και αδιάλειπτη συμμετοχή τους στην προετοιμασία της ομάδας στο Εργαστήριο πριν την αναχώρησή για την Ολυμπιάδα. Η προετοιμασία γίνεται κάθε χρόνο από μέλη και συνεργάτες του Τμήματος Φυσικής, τον διευθυντή, τους διδάκτορες και τους υποψήφιους διδάκτορες του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι η σχεδίαση, η οργάνωση και η διεξαγωγή των Διαγωνισμών, η αξιολόγηση των γραπτών αλλά και η προετοιμασία των μαθητών για τις Ολυμπιάδες γίνεται εθελοντικά, χωρίς οποιαδήποτε αμοιβή.
Σημειώνεται ότι το απαιτούμενο βασικό ποσό για τη συμμετοχή και τη μετακίνηση της Ομάδας στην Ολυμπιάδα Φυσικής 2016 ανέρχεται σε 15.000 ευρώ περίπου, με πιθανότητα μικρής υπέρβασης. Στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016, θα λάβουν μέρος μαθητές από περισσότερες από 85 χώρες.
Υπενθυμίζεται ότι:
• Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής (International Physics Olympiads–IPhO) οργανώνονται από διεθνή επιτροπή και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα. Ακόμα συμμετέχουν, κατά μέσο όρο, 85 χώρες με πέντε διαγωνιζόμενους μαθητές η κάθε χώρα και τους συνοδούς τους. Οι Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής αποτελούν για τη χώρα μας την κατάληξη των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής για τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που διοργανώνουν κάθε χρόνο τόσο η Ένωση Ελλήνων Φυσικών όσο και το   Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
• Ελληνικές Ομάδες μαθητών συμμετέχουν από το 1994, σχεδόν ανελλιπώς, στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής με αξιοσημείωτες επιδόσεις και αύξουσα επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Έλληνες μαθητές συμμετείχαν ακόμη και τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, με μαθητές προερχόμενους ακόμη και από χώρες με μεγαλύτερες ανάγκες –και μάλιστα όλες τις γειτονικές μας χώρες–, διαγωνιζόμενοι σε διεθνές περιβάλλον και αναζητώντας εμπειρίες εφαρμογής νέων τάσεων στις θεματικές προσεγγίσεις και τις πειραματικές πρακτικές της διεθνούς εκπαιδευτικής πολιτικής για τη Φυσική σήμερα. Αυτές οι προσεγγίσεις και πρακτικές είναι δυνατόν να αποτελέσουν οδηγό και για την εκπαιδευτική πολιτική της χώρας μας για τη Φυσική.
• Οι Έλληνες μαθητές που συμμετέχουν κάθε χρόνο επιλέγονται από τους πρωτεύσαντες στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής ειδικότερα από το Διαγωνισμό Φυσικής για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου. Εκατοντάδες Έλληνες φυσικοί της τυπικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή που κορυφώνεται με την προετοιμασία των επιλεγέντων μαθητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η προετοιμασία περιλαμβάνει τόσο θεωρητικά όσο και πειραματικά θέματα. Όλες οι διαδικασίες των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Φυσικής, σε όλες τις φάσεις τους, αλλά και η προετοιμασία των μαθητών γίνεται από εκπαιδευτικούς της τυπικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αφιλοκερδώς και εθελοντικά.
Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον δωρεάν ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες  βρίσκονται στην νέα ιστοσελίδα του φροντιστηρίου μας www.dikaioulakos.gr.

 

 


29. Επιτυχία μαθητών του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος»  της Β΄ Λυκείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Φυσικής  της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών  2016     και της  Γ’ Λυκείου  του  30ου   Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας

?

Στην φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά  Βασίλειος Δικαιουλάκος, Γεώργιος  Τζουμάκης, Νικόλαος  Μαυράκης, Σταύρος  Μοσχονάς, Αλέξανδρος  Μπουφέας.

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τον μαθητή του, Νικόλαο Μαυράκη του Εμμανουήλ, μαθητή της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία του στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου-Λυκείου 2016 της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ). Να σημειωθεί  ότι  ο Νικόλαος Μαυράκης  πήρε την πρώτη  καλύτερη  βαθμολογία  στον Νομό Μεσσηνίας  από μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Από την Β΄ Λυκείου: Βραβεύονται από το 1 – 50 και έπαινο θα λάβουν από το 51 – 141. Ο  μαθητή μας, Νικόλαος Μαυράκης του Εμμανουήλ  είναι μεταξύ των πρώτων Βραβευθέντων.
Επίσης το Φροντιστήριό μας συγχαίρει τους μαθητές του, Γεώργιο Τζουμάκη του Ιωάννη, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας και Σταύρο Μοσχονά του Χριστόφορου, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία τους στον 30ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2016. Να σημειωθεί ότι ο Σταύρος  Μοσχονάς του Χριστόφορου πήρε την 1η καλύτερη βαθμολογία  στον Νομό Μεσσηνίας με επίδοση 78,557.  Στον 30ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2016  συμμετείχαν 1045 μαθητές έναντι  609 μαθητών που είχαν συμμετάσχει στον 29ο. Η 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016, θα  διεξαχθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας.
Το Φροντιστήριό μας συγχαίρει τον έμπειρο και μάχιμο Χημικό κύριο Αλέξανδρο Μπουφέα, ο οποίος προετοιμάζει τους μαθητές μας της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Επίσης ο αξιόλογος καθηγητής του φροντιστηρίου μας αναλαμβάνει τα επίλεκτα τμήματα Α΄ Λυκείου, Β΄ Λυκείου και Γ΄ Λυκείου Θετικής Κατεύθυνσης.
Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς  Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας και Βιολογίας υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.gr.


28. Επιτυχία των μαθητών του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» στον 76ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο Θαλής»(2015-2016)

6_1_2016_1_67

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τους μαθητές του, Γιαννοπούλου  Ερασμία  του Κωνσταντίνου , μαθήτρια της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας,
την  Γιαννακοπούλου  Κωνσταντίνα  του Παναγιώτη  , μαθήτρια της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας τον  Μαυράκη  Νικόλαο  του  Εμμανουήλ , μαθητή της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας
και τον  Γεώργιο  Τζουμάκη  του Ιωάννη,  μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία τους στον 76ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» 2015.

  •  Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» πιστεύει ότι πρέπει να καλλιεργούμε στους μαθητές μας την περιέργεια και τον ενθουσιασμό για μάθηση και ότι η καλύτερη περιπέτεια στον άνθρωπο είναι το διάβασμα.   

Για τον Θαλή …η βασική  ερώτηση δεν ήταν Τι γνωρίζουμε, αλλά Πως το γνωρίζουμε.
Συγχαρητήρια και στους Μαθηματικούς του Φροντιστηρίου μας και ιδιαιτέρως στην κυρία Μαλαπάνη Ελένη για τον ζήλο και το εκπαιδευτικό τους πάθος για προσφορά. Το Φροντιστήριο Δ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον δωρεάν ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.gr.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κάθε έτος τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί χαρακτηρίζονται με τα ονόματα :  “ΘΑΛΗΣ”, “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” , “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”


27. Επιτυχία μαθητών του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» της Α΄ & Β΄ Λυκείου στον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2015

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τον μαθητή του, Νικόλαο Μαυράκη του Εμμανουήλ, μαθητή της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία του στον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2015. Να σημειωθεί ο Νικόλαος Μαυράκης πήρε την 8η καλύτερη βαθμολογία πανελλαδικά από μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Ακόμα είναι ο ένας από τους δυο μαθητές της Α΄ Λυκείου που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό από τον Νομό Μεσσηνίας.

fysiki2015Στη φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά: Βασίλειος Δικαιουλάκος, Νικόλαος Μαυράκης, Γεώργιος Τζουμάκης, Αντώνιος Μαλαπάνης

Ακόμα το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τον μαθητή του, Γεώργιο Τζουμάκη του Ιωάννη, μαθητή της Β΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σπουδαία επιτυχία του στον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2015. Ο Γεώργιος Τζουμάκης είναι ο μοναδικός μαθητής της Β΄ Λυκείου που διακρίθηκε στον Διαγωνισμό από τον Νομό Μεσσηνίας με σειρά κατάταξης 8ος πανελλαδικά από μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

Από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που πρώτευσαν στο διαγωνισμό έχουν επιλεγεί οι πέντε μαθητές που συγκροτούν την Ελληνική Ομάδα συμμετοχής στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2015 που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Mumbai της Ινδίας (5-12 Ιουλίου). Στην 46η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2015 θα λάβουν μέρος 85 χώρες.

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον δωρεάν ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου μας.


26. Eπιτυχία μαθητών του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» στον 29ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2015

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τον μαθητή του, Νικόλαο Μαυράκη του Εμμανουήλ, μαθητή της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σπουδαία επιτυχία του στον 29ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2015. Να σημειωθεί ότι ο Νικόλαος Μαυράκης είναι ο μοναδικός μαθητής της Α΄ Λυκείου που διακρίθηκε στον Διαγωνισμό από τον Νομό Μεσσηνίας με σειρά κατάταξης 33ος στους 1.663 μαθητές που συμμετείχαν και με βαθμό 82,5/100.

Επίσης το Φροντιστήριό μας συγχαίρει τους μαθητές του, Γεώργιο Τζουμάκη του Ιωάννη, μαθητή της Β΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας και Σταύρο Μοσχονά του Χριστόφορου, μαθητή της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία τους στον 29ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2015. Να σημειωθεί ότι ο Γεώργιος Τζουμάκης πήρε την 3η καλύτερη βαθμολογία πανελλαδικά από τους 1.537 μαθητές που συμμετείχαν με επίδοση 97/100.

Ακόμα το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει την μαθήτριά του, Ελένη Παπουτσή του Δημητρίου, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σπουδαία επιτυχία της στον 29ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2015. Να σημειωθεί ότι η Ελένη Παπουτσή πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο Νομό Μεσσηνίας με σειρά κατάταξης 25η στους 605 μαθητές που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Tzoumakis_Georgios boufeas_alexandros

Από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που πρώτευσαν στο διαγωνισμό θα επιλεγούν οι μαθητές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, τον Ιούλιο του 2015.

Το Φροντιστήριό μας συγχαίρει τον έμπειρο και μάχιμο Χημικό κύριο Αλέξανδρο Μπουφέα, ο οποίος προετοιμάζει τους μαθητές μας της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Επίσης ο αξιόλογος καθηγητής του φροντιστηρίου μας αναλαμβάνει τα επίλεκτα τμήματα Α΄ Λυκείου, Β΄ Λυκείου και Γ΄ Λυκείου Θετικής Κατεύθυνσης.
Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας και Βιολογίας υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου.


25. Επιτυχία μαθητών του Φροντιστηρίου Δ.Ε.«Βασίλειος Δικαιουλάκος» στον 75ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στα Μαθηματικά «ο Ευκλείδης» 2015

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος συγχαίρει τους μαθητές του, Γεώργιο Τζουμάκη του Ιωάννη και της Αγλαΐας,μαθητή της Β΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας και τον Γεώργιο Νιάρχο του Παντελή, μαθητή της Γ΄Λυκείου του 4ουΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία τους στον 75ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης» 2015. Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω μαθητές είναι οι δύο από τους επτά επιτυχόντες στο Νομό Μεσσηνίας που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό ο «Ευκλείδης» 2015.

Μετά τη διάκρισή τους αυτή θα συμμετάσχουν στην 32η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» που θα γίνει το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015. Την επόμενη μέρα θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «Αρχιμήδη» στην μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών

2015_eykleidisΓεώργιος Τζουμάκης και Γεώργιος Νιάρχος

Το Φροντιστήριό συγχαίρει ιδιαιτέρως την Μαθηματικό του κυρία Ελένη Μαλαπάνη για τον ζήλο και το εκπαιδευτικό της πάθος για προσφορά. Η κυρία Μαλαπάνη προετοίμασε τους μαθητές μας για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Το Φροντιστήριο Δ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον δωρεάν ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου μας.


24. Επιτυχία των μαθητών του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» στον 75ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο Θαλής»(2014-2015)

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει τους μαθητές του, Ελένη Παπουτσήτου Δημητρίου, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας, τον Γεώργιο Νιάρχο του Παντελή, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας και τον Χαράλαμπο Τζιούβελη του Χρήστου, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία τους στον 75ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» 2014. Επίσης το Φροντιστήριό μας συγχαίρει τους μαθητές του, Νικόλαο Μαυράκη του Εμμανουήλ, μαθητή της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας και τον Γεώργιο Τζουμάκη του Ιωάννη, μαθητή της Β΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία τους στον ίδιο Διαγωνισμό.

2015_thalisAπό αριστερά προς τα δεξιά: η Μαθηματικός Ελένη Μαλαπάνη, ο Νικόλαος Μαυράκης,
ο Γεώργιος Τζουμάκης και ο Βασίλειος Δικαιουλάκος.

Συγχαρητήρια και στους Μαθηματικούς του Φροντιστηρίου μας και ιδιαιτέρως στην κυρία Μαλαπανη Ελένη για τον ζήλο και το εκπαιδευτικό τους πάθος για προσφορά. Το Φροντιστήριο Δ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον δωρεάν ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.net.

2015_thalis2Aπό αριστερά προς τα δεξιά: η Μαθηματικός μας Ελένη Μαλαπάνη, η Ελένη Παπουτσή, ο Χαράλαμπος Τζιούβελης, ο Γεώργιος Νιάρχος και ο Βασίλειος Δικαιουλάκος.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει κάθε έτος τέσσερις Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς. Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών. Οι τέσσερις αυτοί διαγωνισμοί χαρακτηρίζονται με τα ονόματα : “ΘΑΛΗΣ”, “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” , “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”.


23. Επιτυχία μαθητών του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» της Γ΄ Λυκείου στον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2014

Το Φροντιστήριό μας συγχαίρει τον έμπειρο και μάχιμο Χημικό κύριο Αλέξανδρο Μπουφέα, ο οποίος προετοιμάζει τους μαθητές μας της Β΄ και Γ΄ Λυκείου για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Επίσης ο αξιόλογος καθηγητής του φροντιστηρίου μας αναλαμβάνει τα επίλεκτα τμήματα Α΄ Λυκείου, Β΄ Λυκείου και Γ΄ Λυκείου Θετικής Κατεύθυνσης.

bouzianis epit2014_02 epit2014_01

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος συγχαίρει τους μαθητές του Παναγιώτη Μπουζιάνη του Παύλου, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 3ου Λυκείου Καλαμάτας και Σέργιο Λευτεριώτη του Ευσταθίου, μαθητή της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία τους στον 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2014.

Ο 28ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας διενεργήθηκε σε 70 εξεταστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια. Από τους μαθητές που πρώτευσαν στο διαγωνισμό θα επιλεγούν οι μαθητές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 46η Ολυμπιάδα Χημείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ανόι του Βιετνάμ (Ιούλιος 2014).

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Χημικών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία στη συμμετοχή του και στην αρτιότητα της οργάνωσής του.

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας και Βιολογίας υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.net


22. Επιτυχία μαθητή του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» της Α΄ Λυκείου στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο Φροντιστήριο Δ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος συγχαίρει τον μαθητή του, Γεώργιο Τζουμάκη του Ιωάννη και της Αγλαΐας της Α΄ Λυκείου του 1ου Λυκείου Καλαμάτας για την σημαντική επιτυχία του στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2014. Να σημειωθεί ότι ο Γεώργιος Τζουμάκης είναι ο μοναδικός μαθητής της Α΄ Λυκείου που διακρίθηκε στον Διαγωνισμό Φυσικής από τον Νομό Μεσσηνίας. Επίσης κατέλαβε την 29η σειρά κατάταξης από μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων Πανελλαδικά.

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας και Βιολογίας υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου. Η 45η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής θα διεξαχθεί φέτος από 13-21 Ιουλίου στην Astana, Καζακστάν.

Προαναγγέλλεται η διοργάνωση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής 2015 για τους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου, καθώς και η διοργάνωση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής 2015 για τους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών 2015 για τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού οι οποίοι διενεργούνται κάθε χρόνο από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.


21. Επιτυχία μαθήτριας του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» της Γ΄ Λυκείου στον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2013

epit2013_4Ελένη Γιαννοπούλου του Κωνσταντίνου

Το Φροντιστήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Βασίλειος Δικαιουλάκος» συγχαίρει την μαθήτριά του Γιαννοπούλου Ελένη του Κωνσταντίνου της Γ’ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία της στον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2013. Να σημειωθεί ότι η Γιαννοπούλου Ελένη είναι η μοναδική μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου που διακρίθηκε στον Διαγωνισμό από τον Νομό Μεσσηνίας.

Η μαθήτριά μας Γιαννοπούλου Ελένη θα τιμηθεί με εύφημο μνεία γιατί συμμετείχε και στη β’ φάση του 23ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής 2013 σε ειδική εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών. Οι πέντε πρώτοι της β΄ φάσης (με αναπληρωματικούς κατά σειρά τους επόμενους) θα συγκροτήσουν την Ελληνική ομάδα η οποία έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής (07-15 Ιουλίου, Κοπεγχάγη, Δανία). Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των μαθητών στην Αποστολή είναι η παρακολούθηση της προετοιμασίας της ομάδας στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών πριν την αναχώρησή της για την Ολυμπιάδα.

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας και Βιολογίας υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.gr.

Προαναγγέλλεται η διοργάνωση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής 2014 για τους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου, καθώς και η διοργάνωση για 2η φορά Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής 2014 για τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού όπως και της Β΄ και Γ’ Γυμνασίου οι οποίοι θα διενεργούνται κάθε χρόνο από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών με την Επιστημονική Ευθύνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. 2.


20. Επιτυχία μαθήτριας του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» στον 73ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο Ευκλείδης» 2012

epit2013_3Ελένη Γιαννοπούλου του Κωνσταντίνου

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος συγχαίρει την μαθήτριά του Ελένη Γιαννοπούλου του Κωνσταντίνου, μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για την σημαντική επιτυχία της στον 73ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) στα Μαθηματικά «Ο Ευκλείδης» 2012. Να σημειωθεί ότι η παραπάνω μαθήτρια είναι η μία από τους δυο επιτυχόντες στο Νομό Μεσσηνίας και η μια από τους 39 μαθητές της Γ΄ Λυκείου σε ολόκληρη την Ελλάδα που διακρίθηκε στο διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης» 2012.

Μετά τη διάκρισή της αυτή θα συμμετάσχει στην 30η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» που θα γίνει το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Την επόμενη μέρα θα γίνει η τελετή βράβευσης των μαθητών που θα διακριθούν στον «Αρχιμήδη» στην μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υπεύθυνος Μαθηματικού Τομέα στο φροντιστήριο Βασίλης Δικαιουλάκος είναι ο Μαθηματικός Παύλος Ιωάννου Κατσιλιέρης, γνωστός για τη μεγάλη του προσφορά στη Μεσσηνιακή Εκπαίδευση.

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον δωρεάν ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.net.


Πρωτεύσαντες μαθητές του Φροντιστηρίου Μ.Ε. Β. Δικαιουλάκος στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς 2012


19. Επιτυχία των μαθητών του Φροντιστηρίου Δ.Ε. «Βασίλειος Δικαιουλάκος» στον 73ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Ο Θαλής»

Το Φροντιστήριο Δ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος συγχαίρει τους μαθητές του Ελένη Γιαννοπούλου, του Κωνσταντίνου μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, Μαρία Κεχαγιόγλου του Αλεξάνδρου μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας και τον Κωνσταντίνο Μοσχοβίτη του Ιωάννη μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία τους στον 73ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» 2012. Να σημειωθεί ότι οι μαθητές αυτοί είναι οι τρεις στους πέντε, οι οποίοι διακρίθηκαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό ο «Θαλής» 2012 από το Νομό Μεσσηνίας.

epit2013_1Γιαννοπούλου Ελένη του Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μοσχοβίτης του Ιωάννη, Μαρία Κεχαγιόγλου του Αλεξάνδρου

Επίσης το Φροντιστήριό μας συγχαίρει τους μαθητές του Γιώργο Διακουμή, του Κωνσταντίνου μαθητή της Α΄ Λυκείου του του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, Γιώργο Νιάρχο, του Παντελή μαθητή της Α΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας και Νικόλαο Μαυράκη, του Εμμανουήλ μαθητή της β΄ Γυμνασίου του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας για τη σημαντική διάκρισή τους στον 73ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.) στα Μαθηματικά «Ο Θαλής» 2012.

epit2013_2Γιώργος Διακουμής του Κωνσταντίνου, Γιώργος Νιάρχος του Παντελή, Νικόλαος Μαυράκης του Εμμανουήλ

Υπεύθυνος Μαθηματικού Τομέα ο Μαθηματικός Παύλος Ιωάννου Κατσιλιέρης, γνωστός για τη μεγάλη του προσφορά στη Μεσσηνιακή Εκπαίδευση.
Οι ανωτέρω μαθητές θα διαγωνιστούν στον επόμενο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ο Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στις 12/01/2013.
Το Φροντιστήριο Δ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον δωρεάν ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.net.


18. Επιτυχία των μαθητών του Φροντιστηρίου Μ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος της Α΄ και Β΄ Λυκείου στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2012.

Το Φροντιστήριο Μ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος συγχαίρει τους μαθητές του, τον Αθηναίο Αθηνάδη Ελευθέριο του Νικολάου της Α΄ Λυκείου του Μουσικού Λυκείου Καλαμάτας και την Γιαννοπούλου Ελένη του Κωνσταντίνου της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία τους στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2012. Να σημειωθεί ότι η Γιαννοπούλου Ελένη είναι η μοναδική μαθήτρια της Β΄ Λυκείου που διακρίθηκε στον Διαγωνισμό από τον Νομό Μεσσηνίας.

Το Φροντιστήριο Μ.Ε. Βασίλειος Δικαιουλάκος ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες διδασκαλίας. Μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.gr. Η 43η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής θα διεξαχθεί φέτος από 15-24 Ιουλίου στην Tallinn, Εσθονία.

Προαναγγέλλεται η διοργάνωση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής 2013 για τους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου, καθώς και η διοργάνωση (για πρώτη φορά) Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής 2013 για τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού οι οποίοι θα διενεργούνται κάθε χρόνο από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και την Επιστημονική Ευθύνη του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

epit2012_1Γιαννοπούλου Ελένη του Κωνσταντίνου

epit2012_2Αθηναίος Αθηνάδης Ελευθέριος του Νικολάου


17. Επιτυχία μαθήτριάς μας στον 26ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2012

Το Φροντιστήριο Μ.Ε. Δικαιουλάκος Βασίλειος συγχαίρει την μαθήτριά μας Ελένη Γιαννοπούλου, του Κωνσταdiakriseis2ντίνου μαθήτρια της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία της στον 26ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2012, στον οποίο έλαβε την 25η θέση πανελλαδικά με βαθμολογία 68/100. Ο πρώτος επιτυχών είχε βαθμολογία 88/100. Ο 26ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας διενεργήθηκε σε 70 εξεταστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια. Από τους μαθητές που πρώτευσαν στο διαγωνισμό θα επιλεγούν οι μαθητές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 44η Ολυμπιάδα Χημείας, που θα διεξαχθεί στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1.400 μαθητές και μαθήτριες της Β΄και Γ΄Λυκείου. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Χημικών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία στη συμμετοχή του και στην αρτιότητα της οργάνωσής του


 16. Επιτυχία μαθητή μας στον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής 2011

Το Φροντιστήριο Μ.Ε. Δικαιουλάκος Βασίλειος συγχαίρει τον μαθητή του φροντιστηρίου Βούλγαρη Δημήτριο, του Γεωργίου και της Ρεββέκας, μαθητή της Β΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία του στον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής 2011. Ο μαθητής μας Δημήτρης Βούλγαρης είναι ο μοναδικός μαθητής της Β΄ Λυκείου που διακρίθηκε στο Διαγωνισμό από το Νομό Μεσσηνίας. Οι πέντε πρώτοι πρωτεύσαντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 42η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2011 που θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη. .

pan_fys_2010_2Από εκπαιδευτική επίσκεψη του φροντιστηρίου μας στο ερευνητικό κέντρο CERN στη Γενεύη.
Από αριστερά προς τα δεξιά Δημήτρης Βούλγαρης, Ιωάννης Πουλόπουλος – φοιτητής Ιατρικής Αθηνών, Γιούλη Γκάργκουλα & Φώτης Γκάργκουλας – φοιτητές Ιατρικής Αθηνών και Ιωάννης Ξηρόγιαννης – φοιτητής Ιατρικής Αθηνών.

pan_fys_2011_1


15. Επιτυχία μαθητή μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βιολογίας 2011

Το φροντιστήριό μας συγχαίρει τον μαθητή μας Ιωάννη Κολοβό του Γεωργίου, μαθητή της Γ΄ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη διάκρισή του και στις τρεις φάσεις του Πανελληνίου Διαγωνισμού Βιολογίας 2011. Συγκεκριμένα ο Ιωάννης Κολοβός προκρίθηκε στους 24 πρώτους της Α΄ φάσης. Στη συνέχεια προκρίθηκε στους 13 πρώτους της Β΄ φάσης και στην Γ΄ φάση έλαβε την 6η θέση πανελλαδικά. Να τονιστεί ότι ήταν ο μόνος μαθητής που προκρίθηκε από το Νομό Μεσσηνίας. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές Β΄ και Γ΄ Λυκείου και οι στόχοι του Διαγωνισμού είναι: να διαπιστωθεί κατά πόσο ο μαθητής μπορεί να δεχτεί τη γνώση ως επίκτητη ιδιότητα την οποία αποκτά οικιοθελώς και όχι εξ ανάγκης για την απόκτηση κάποιου τίτλου σπουδών. Επίσης να διαπιστωθεί η ικανότητα του μαθητή τόσο στην συνδυαστική σκέψη όσο και στην επίλυση προβλημάτων.

pan_fys2Κολοβός Ιωάννης του Γεωργίου


14. Eπιτυχία μαθήτριάς μας στον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2011

Το Φροντιστήριο Μ.Ε. Δικαιουλάκος Βασίλειος συγχαίρει την μαθήτριά μας Παναγιώτα Σταθοπούλου, του Νικολάου, μαθήτρια της Β΄ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας για τη σημαντική επιτυχία της στον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2011, στον οποίο έλαβε την 18η θέση πανελλαδικά και την πρώτη θέση στο Νομό Μεσσηνίας με βαθμολογία 72/100 ενώ ο πρώτος επιτυχών είχε βαθμολογία 85/100. Ο 25ος Διαγωνισμός διενεργήθηκε σε 61 εξεταστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια. Στον Διαγωνισμό έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1600 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Ο φετινός Πανελλήνιος Διαγωνισμός Χημείας έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω του παγκόσμιου εορτασμού του Διεθνούς Έτους Χημείας. Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Χημείας έχει σκοπό την προώθηση της Επιστήμης της Χημείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και την επιλογή των μαθητών που εκπροσωπούν την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας.

 

pan_fys_2011_2


13. Επιτυχία των μαθητών του Φροντιστηρίου Μ.Ε Β.Δικαιουλάκος της Β΄ και Γ’ Λυκείου στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας 2010.

Το Φροντιστήριο Μ.Ε Βασίλης Δικαιουλάκος συγχαίρει τους μαθητές του α) Κολοβό Ιωάννη του Γεωργίου της Β’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας, ο οποίος έλαβε την 11η θέση, β) Γκάργκουλα Γιούλη του Αντωνίου της Γ’ Λυκείου του 4ου ΓΕΛ Καλαμάτας, η οποία κατέλαβε την 7η θέση και ισοβάθμησε με τον Σταματόπουλο Θεοδόσιο του Γεωργίου μαθητή του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας και γ) Πουλόπουλο Ιωάννη του Αργυρίου της Γ’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας, ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση για την σημαντική επιτυχία τους στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας 2010.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι παραπάνω μαθητές μας είχαν προκριθεί και σε προηγούμενους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς και συγκεκριμένα ο Κολοβός Ιωάννης στο 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2009 της Α’ Λυκείου καταλαμβάνοντας την 29η , η Γκάργκουλα Γιούλη στον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας 2009 της Β΄ Λυκείου, η οποία έλαβε την 8η θέση και ο Πουλόπουλος Ιωάννης προκρίθηκε στον φετινό 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής λαμβάνοντας την 7η θέση.

Η τελική ομάδα των τεσσάρων (4) μαθητών που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 42η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας που θα γίνει στα μέσα Ιουλίου του 2010 στο Τόκιο της Ιαπωνίας, θα επιλεγεί μεταξύ των (περίπου) 10 αυτών μαθητών με διαδικασία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

Το φροντιστήριο Μ.Ε «Δικαιουλάκος Βασίλειος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες (μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.net).

pan_fys2Κολοβός Ιωάννης του Γεωργίου

olimpiadaΠουλόπουλος Ιωάννης του Αργυρίου

pan_fys_2010_1Από αριστερά η μαθήτρια μας Γκάργκουλα Γιούλη του Αντωνίου και Πουλόπουλος Ιωάννης του Αργυρίου σε εκπαιδευτική εκδρομή του φροντιστηρίου μας στο C.E.R.N της Γενεύης και στο Παρίσι.


12. Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 41η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ZAGREB,CROATIA.

Ο μαθητής του Φροντιστηρίου μας Ιωάννης Πουλόπουλος του Αργυρίου και της Ιωάννας, μαθητής της Γ΄Λυκείου του 3ο ΓΕΛ Καλαμάτας προκρίθηκε στους 16 πρωτεύσαντες καταλαμβάνοντας την 7η θέση στη β΄ φάση του 20ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2010.

olimpiada

Οι πέντε πρώτοι της β΄ φάσης με αναπληρωματικούς κατά σειρά τους επόμενους θα συγκροτήσουν την Ελληνική Ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει στην 41η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Zagreb, Croatia από τις 17 μέχρι τις 25 Ιουλίου 2010.

Οι δεκαέξι πρώτοι της β΄φάσης θα βραβευθούν, ενώ όλοι οι διαγωνισθέντες στη β΄ φάση θα τιμηθούν με εύφημο μνεία σε ειδική εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο μαθητής Ιωάννης Πουλόπουλος πρώτευσε και στην α΄φάση καταλαμβάνοντας την 36η θέση στους 41 πρώτους.

Το φροντιστήριο Μ.Ε «Δικαιουλάκος Βασίλειος» συγχαίρει τον μαθητή του για τη σημαντική αυτή διάκριση και του εύχεται πάντα επιτυχίες. Το φροντιστήριο Μ.Ε «Δικαιουλάκος Βασίλειος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες.


11. Πρωτεύσαντες μαθητές της Γ΄ Λυκείου στον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2010

Οι μαθητές του φροντιστηρίου μας Καραγιαννόπουλος Παναγιώτης-Γεώργιος του Ιωάννη και της Σμαράγδας, μαθητής της Γ΄Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας και Πουλόπουλος Ιωάννης του Αργυρίου και της Ιωάννας, μαθητής της Γ΄Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Καλαμάτας πρώτευσαν στον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι μαθητές μας διακρίθηκαν στους 41 πρώτους μαθητές πανελλαδικά και συγκεκριμένα ο Καραγιαννόπουλος Παναγιώτης-Γεώργιος κατέλαβε την 30η θέση και ο Πουλόπουλος Ιωάννης κατέλαβε την 36η θέση.

pan_fys_2010_3

pan_fys_2010_4

Οι μαθητές αυτοί έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στη β΄φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2010 για την Γ΄Λυκείου στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών. Η εξεταστέα ύλη στη β΄φάση θα είναι η διδακτέα ύλη φυσικής γενικής παιδείας και κατεύθυνσης της Α΄, Β΄ και Γ΄Λυκείου. Οι 10 πρώτοι της α΄φάσης όπως και 10 πρώτοι της β΄φάσης θα βραβευτούν, ενώ όλοι οι διαγωνισθέντες στη β΄φάση θα τιμηθούν με εύφημο μνεία σε ειδική εκδήλωση. Οι 5 πρώτοι της β΄φάσης θα συγκροτήσουν της Ελληνική ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει στην 41η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής (17-25 Ιουλίου, Jagreb, Croatia).

Το φροντιστήριο Μ.Ε «Δικαιουλάκος Βασίλειος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες (μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.gr).

Ο Διαγωνισμός Φυσικής οργανώνεται από το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσης, στην εκπαιδευτική εκδρομή που οργάνωσε το φροντιστήριο μας στην Γαλλία και στο Μεγαλύτερο Ερευνητικό κέντρο της Ευρώπης στο Cern συμμετείχε και ο μαθητής μας Ιωάννης Πουλόπουλος. (δεύτερος από αριστερά).

pan_fys_2010_2

pan_fys_2010_1


10. ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ

Τιμητική εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Χημικών στα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα για την βράβευση των φοιτητών Φώτη Γκάργκουλα – φοιτητή Ιατρικής Αθηνών και Δημητρίου Τσιλιβαράκη – φοιτητή Ιατρικής Πατρών, οι οποίοι έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας του 2008.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο καθηγητής Φυσικής κύριος Βασίλειος Δικαιουλάκος και ο χημικός του Φροντιστηρίου κύριος Ιωάννης Πατσόπουλος.

brab_foit1 brab_foit2

Ο κύριος Δικαιουλάκος παρέλαβε το βραβείο από τον βετεράνο χημικό και συγγραφέα κύριο Ανδρέα Παπαγεωργίου, εκ μέρους του φοιτητή Δημητρίου Τσιλιβαράκη που απουσίαζε λόγω εξεταστικής και ο Φώτης Γκάργκουλας παρέλαβε το βραβείο από τον πρόεδρο του Επιστημονικού Τμήματος Τροφίμων της Ε.Ε.Χ κυρία Ιωάννα Πετροχείλου.

Επίσης βραβείο έλαβε και η φοιτήτρια του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Ε.Μ.Π Κατερίνα Μπουφέα.


9. Επιτυχία μαθήτριας της Β΄ Λυκείου στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας 2009

Το Φροντιστήριο Μ.Ε Βασίλης Δικαιουλάκος συγχαίρει την μαθήτρια του φροντιστηρίου Γκάργκουλα Γιούλη του Αντωνίου , μαθήτρια της Β΄ Λυκείου για την σημαντική επιτυχία της στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας 2009 στον οποίο έλαβε την 8η θέση.

Το φροντιστήριο Μ.Ε «Δικαιουλάκος Βασίλειος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες (μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.gr).

Η Γκάργκουλα Γιούλη (δεξιά) σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Πανεπιστήμιο Πατρών με το Φροντιστήριο Μ.Ε Β. Δικαιουλάκος.

121pol


8. Επιτυχία μαθητή της Α΄ Λυκείου στον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2009

Ο μαθητής της Α΄ Λυκείου Κολοβός Ιωάννης του Γεωργίου μαθητής του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας προκρίθηκε 29ος στον 19ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2009. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο μαθητής Κολοβός Ιωάννης είναι ο μόνος μαθητής της Α΄ Λυκείου στην Νομό Μεσσηνίας που πρώτευσε και διακρίθηκε 29ος μεταξύ των 60 πρωτευσάντων σε όλη την Ελλάδα.

Το φροντιστήριο Μ.Ε «Δικαιουλάκος Βασίλειος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντάς τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες (μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.gr).

Ο Διαγωνισμός Φυσικής οργανώνεται από το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φέτος οι πέντε πρώτοι της Γ΄ Λυκείου θα συγκροτήσουν την Ελληνική Ομάδα, η οποία θα συμμετάσχει στην 40η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής (12-19 Ιουλίου, Merida, Yucatan, Mexico).

Επίσης, στην εκπαιδευτική εκδρομή που οργάνωσε το φροντιστήριο μας στην Εστία Επιστημών της Πάτρας ο μαθητής μας Ιωάννης Κολοβός έλαβε μέρος σε αρκετά αλληλεπιδραστικά εκθέματα με θέμα «τα μαθηματικά και την πληροφορική» σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και ενθουσίασε τους υπεύθυνους καθηγητές της Εστίας.
pan_fys2


7. Βράβευση του καθηγητή Φυσικής κ. Δικαιουλάκου Βασίλη στον 1ο Διαγωνισμό Επιστημονικού Πειράματος.

Στις 12 και 13 Απριλίου διεξήχθη ο 1os Διαγωνισμός Επιστημονικού Πειράματος που οργανώθηκε από τo Centre of Applied Industrial Design σε συνεργασία με to Ίδρυμα Ευγενίδου υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου και του Γαλλικού Ινστιτούτου. Στο διαγωνισμό μετά από επιλογή συμμετείχαν 28 καθηγητές και επιστήμονες απ’ όλη την Ελλάδα όπου παρουσίασαν πειράματα για παιδιά, νέους και γονείς.
scan0001 scan0002
Ο καθηγητής Φυσικής των ομώνυμων φροντιστηρίων κ. Βασίλης Δικαιουλάκος έλαβε ένα εκ των πέντε βραβείων που δόθηκαν για την παρουσίαση του πειράματος «Τεχνολογικές κατασκευές και διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας φιλικές προς το περιβάλλον». Το πείραμα περιείχε τρεις δραστηριότητες: α) Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τον ήλιο. Ένα από τα έμμεσα αποτελέσματα του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ότι μας δίνει φως. Άραγε μπορεί να συμβεί και η αντίστροφη διαδικασία; Μπορούμε, δηλαδή, να πάρουμε ηλεκτρικό ρεύμα άμεσα από το φως που εκπέμπει ο ήλιος; β) Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από θερμότητα. Ένα από τα αποτελέσματα του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ότι μας δίνει θερμική ενέργεια. Άραγε μπορεί να συμβεί και η αντίστροφη διαδικασία; Μπορούμε, δηλαδή, να πάρουμε ηλεκτρικό ρεύμα άμεσα από θερμότητα; Και γ) Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από το υδρογόνο. Ένα από τα αποτελέσματα του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ότι διασπά το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Άραγε μπορεί να συμβεί και η αντίστροφη διαδικασία; Μπορούμε, δηλαδή, να πάρουμε ηλεκτρικό ρεύμα από το υδρογόνο και το οξυγόνο;

Επίσης στις πρόσθετες δραστηριότητες έκανε: α) Επίδειξη ενός μοντέλου θερμικής μηχανής Carnot (καρνώ) που λειτουργεί με ένα μικρό κεράκι, β) Ηλεκτρική γεννήτρια και κινητήρας, επίδειξη μιας πειραματικής διάταξης, που αποτελεί συνδυασμό μιας ανεμογεννήτριας και ενός ανεμιστήρα, προκειμένου να δείξουμε ότι μια ηλεκτρική γεννήτρια (δυναμό) μπορεί να λειτουργήσει και αντίστροφα ως κινητήρας. Και γ) Λειτουργία μιας μικρής ανεμογεννήτριας, επίδειξη μιας απλής πειραματικής διάταξης που δείχνει τη μετατροπή ms αιολικής ενέργειας σε ηλεκτρική.

caid

caid1


6. Πρωτεύσαντες μαθητές του 18ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2008

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου Σωφρονάς Γεώργιος του Πέτρου και Τσιλιβαράκης Δημήτριος του Μιχαήλ έλαβαν μέρος στον 18° Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής.
Ο μαθητής Τσιλιβαράκης Δημήτριος του Μιχαήλ προκρίθηκε 7ος και ο μαθητής Σωφρονάς Γεώργιος του Πέτρου προκρίθηκε 14°ς, μέσα στους 40 πρώτους πρωτεύσαντες της Γ’ Λυκείου στην α’ φάση του 18ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2008 . Συνολικά συμμετείχαν 874 μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Το φροντιστήριο Μ.Ε «Δικαουλάκος Βασίλειος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντας τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες ( μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στη ιστοσελίδα του φροντιστηρίου wvvw.dikaioulakos.gr).

Οι μαθητές αυτοί έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στη β’ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2008 για τη Γ’ Λυκείου την 3η Μαΐου 2008 στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με την προκήρυξη. Η εξεταστέα ύλη στη δεύτερη φάση θα είναι η διδακτέα ύλη της φυσικής Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης της Α’, της Β’ και Γ’ Λυκείου.

Οι δέκα πρώτοι της α’ φάσης, όπως και οι δέκα πρώτοι της β’ φάσης θα βραβευθούν. Και στις δυο φάσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής 2008 οι μαθητές διαγωνίστηκαν -όπως και στο παρελθόν- τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε πειραματικό πρόβλημα. Σε όλους τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής καταβάλλεται προσπάθεια προσέγγισης των θεμάτων των Διεθνών Ολυμπιάδων Φυσικής και επιχειρείται η δοκιμαστική εφαρμογή τέτοιων θεμάτων σε εξεταστικό περιβάλλον από τους Έλληνες μαθητές.

Οι πέντε μαθητές που θα επιλεγούν μετά τη δεύτερη φάση για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 39η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2008 (20-29 Ιουλίου, Ανόι, Βιετνάμ), θα προετοιμαστούν με εντατικό ρυθμό στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την προετοιμασία των μαθητών αναλαμβάνουν και πραγματοποιούν εθελοντικά οι φυσικοί υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Εργαστηρίου.

Ο μαθητής Τσιλιβαράκης Δημήτριος πρώτευσε στην β’ φάση του 18ου Διαγωνισμού Φυσικής 2008 καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Οι δώδεκα πρώτοι της β’φάσης θα βραβευθούν.

bra1 brab


5. Επιτυχία μαθητή στον Διαγωνισμό Βιολογίας

Ο μαθητής της Γ’ λυκείου Στεφάνου Γιάννης έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2008, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού προκρίθηκε 22ος και στην δεύτερη φάση 7ος .

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση διεξάγεται στα κατά τόπους Εξεταστικά Κέντρα όπως ορίζονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε Νομού και συμμετέχουν όσοι μαθητές έχουν δηλώσει συμμετοχή. Οι πρώτοι 29 συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που διεξάγεται στο Εξεταστικό Κέντρο που ορίζει η Οργανωτική Επιτροπή και οι 9 πρώτοι παίρνουν μέρος στη τρίτη φάση του διαγωνισμού η οποία διεξάγεται σε εργαστηριακό χώρο που επιλέγει η Οργανωτική Επιτροπή. Οι 4 καλύτεροι συγκροτούν την εθνική αντιπροσωπεία η οποία συμμετέχει στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Το φροντιστήριο Μ.Ε. «Δικαιουλάκος Βασίλειος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντας τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες (μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στη ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.gr). ”

Η ανάπτυξη της Βιολογίας και γενικότερα των Βιοεπιστημών που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έχουν επηρεάσει βασικές συνιστώσες του πολιτισμικού μας ιστού, με πρώτο και κυριότερο ίσως το τομέα της εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου όλων των σχολείων της χώρας με σκοπό την εκδήλωση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιστήμη της Βιολογίας και την ανάδειξη των ικανοτήτων τους για τον τομέα αυτό της επιστήμης.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι:

Να διαπιστωθεί κατά πόσο ο μαθητής μπορεί να δεχτεί τη γνώση ως επίκτητη ιδιότητα την οποία αποκτά οικειοθελώς και όχι εξ ανάγκης για την απόκτηση κάποιου τίτλου σπουδών.
Να διαπιστωθεί η ικανότητα του μαθητή να ανταποκριθεί στην επίλυση προβλημάτων.
Να διαπιστωθεί η ικανότητα του μαθητή στη συνδυαστική σκέψη.

Οι μαθητές διαγωνίζονται γραπτώς και ο τύπος των ερωτήσεων είναι κατανόησης, ανάκλησης γνώσεων, συνδυαστικές ερωτήσεις και προβλήματα.
Διάκριση στην Ολυμπιάδα Βιολογίας στην Ινδία Θα επιδιώξει ο Γιάννης Στεφάνου
Επικεντρωμένος στο στόχο του Ο Γιάννης Στεφάνου σκοπεύει να διεκδικήσει μια διάκριση για τον εαυτό του και την Ε11άδα στην Ολυμπιάδα Βιολογίας, που θα γίνει στις Ινδίες από τις 13 μέχρι τι 20 Ιουλίου.

Ο μοναδικός μαθητής από την επαρχία και ο μόνος μαθητής δημόσιου σχολείου, που διακρίθηκε και συμμετέχει στην 4μελη ομάδα της αντιπροσωπείας της Ελλάδας, ο Γιάννης Στεφάνου από την Καλαμάτα, έχει μάθει -όπως λέει- να θέτει έναν έναν του στόχους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στο φροντιστήριο του Βασίλη Δικαιουλάκου τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν υποδομές στην επαρχία και να δοθούν κίνητρα συμμετοχής σε διαγωνισμούς. Από τη μεριά του, ο κ. Δικαιουλάκος αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξαν γι’ αυτή την επιτυχία και οι καθηγητές Χρήστος Κυβέλος και Κωστής Κουμπανάκης και ενημέρωσε πω ακόμα δύο μαθητές του πήραν διάκριση, από τον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής, ο Γιώργος Σοφρωνάς και ο Δημ. Τσιλιβαράκης, ο οποίος μάλιστα προκρίθηκε στη 2η φάση και βγήκε 7ος ενώ στην Ολυμπιάδα συμμετέχουν oι πρώτοι πέντε.
IMG_2353


4. Πρωτεύσαντες μαθητές του 22ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΧΗΜΕΙΑΣ 2008

Οι μαθητές της Γ` Λυκείου Γκάργκουλας Φώτιος του Αντωνίου και Τσιλιβαράκης Δημήτριος του Μιχαήλ έλαβαν μέρος στον 22ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΗΜΕΙΑΣ 2008. Ο Δημήτριος Τσιλιβαράκης προκρίθηκε 9ος και ο Φώτιος Γκάργκουλας προκρίθηκε 18ος , μέσα στους 25 πρώτους πρωτεύσαντες της Γ` Λυκείου πανελλαδικά.
Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας είναι ένας καταξιωμένος θεσμός, ο οποίος υλοποιείται κάθε χρόνο με ευθύνη του Τμήματος Παιδείας και Χημικής Εκπαίδευσης της Ε.Ε.Χ., στα πλαίσια των προσπαθειών της Ε.Ε.Χ. για την ανάδειξη της Χημείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και την όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητική εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα Χημείας.
0 22ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας πραγματοποιήθηκε σε 58 εξεταστικά κέντρα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Το φροντιστήριο Μ.Ε. «Δικαιουλάκος Βασίλειος» ενθαρρύνει τους μαθητές του να συμμετέχουν στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών υποστηρίζοντας τους με εκπαιδευτικό υλικό και επιπλέον ώρες (μέρος του υλικού όπως και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στη ιστοσελίδα του φροντιστηρίου www.dikaioulakos.gr).
Το φροντιστήριο Μ.Ε Β.Δικαουλάκος συγχαίρει τους παραπάνω μαθητές και εύχεται κάθε επιτυχία σε κάθε νέα τους προσπάθεια.
Επίσης, θα βραβευτούν η μαθήτρια Μπουφέα Αικατερίνη της Γ` Λυκείου και ο μαθητής Φέστας Χαράλαμπος της Β` Λυκείου. Να τονίσουμε ότι η 40η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας θα πραγματοποιηθεί στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας από τις 12 Ιουλίου μέχρι τις 20 Ιουλίου.

122pol121pol


p2a


p1a