6 Δεκεμβρίου 2015

Ο πιο Έξυπνος Έλληνας στην Καλαμάτα

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον Χώρο του φροντιστηρίου, Ανδρέα Σκιά 8, την Τρίτη 18 Μαρτίου 2008 και ώρα 3-5 για τους μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου και 7-9 για μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία του φροντιστηρίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 272 10- 862 10 και 6944522961.

Ο Νίκος Λυγερός είναι o Έλληνας, που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς. Γεννήθηκε το 1968 στον Βόλο, σύντομα όμως η οικογένεια του μεταφέρθηκε στη Γαλλία.

Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της Άλγεβρας, της Θεωρίας Αριθμών και της Συνδυαστικής (βλέπε www.lygeros.org). Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στην Αστυνομική Ακαδημία και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στρατηγικός σύμβουλος, καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής, επιστημονικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας και του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή, που έχει στόχο την ανάδειξη της επιστημονικής μορφής του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρη, του μεγαλύτερου μαθηματικού της σύγχρονης Ελλάδας. ‘Έχει ιδρύσει την Οργάνωση «The pi society», στην οποία για να εγγραφεί κάποιος θα πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω βαθμούς νοημοσύνης,που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο.

Δημοσίευσε περισσότερα από 3.500 άρθρα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, Οικονομίας.

dikaiou11 dikaiou22 dikaiou33 dikaiou44