6 Δεκεμβρίου 2015

2η έκθεση Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός

2565245 IMG_5624 IMG_5649 IMG_5657 jjk55656 jjk5565677 Untitled-27535 Untitled-275356

Η Εστία Γνώσης Επιστημών και Πολιτισμού Μεσσηνίας σε έκθεση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) στις 28, 29, και 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 2η έκθεση «Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός», μια συνεργασία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, της Νομαρχίας Πειραιά και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Εστία Γνώσης Επιστημών και Πολιτισμού Μεσσηνίας πού δημιουργήθηκε με την αμέριστη συμπαράσταση και χρηματοδότηση του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και την πλήρη στήριξη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμάτας, συμμετείχε με δικό της περίπτερο όπου παρουσίασε τις μέχρι τώρα δράσει της Εστίας, όπως επίσης πρόβαλε οπτικοακουστικό υλικό της ΔΕΠΑΚ και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Την Κυριακή 30 Μαρτίου μαθητές της Καλαμάτας επισκέφθηκαν το περίπτερο μας και παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Αρη Μαυ­ρομάτη με θέμα: «Γνώση-Π α ι δ ε ί α – Π ο λ ι τ ι σ μ ό s » όπου εξήγησε την αλληλένδετη σχέση ανάμεσα στην Παιδεία και τον Πο­λιτισμό και ότι η Εστία Γνώσης Επιστημών και Πολιτισμού είναι ένας χώρος Παιδείας και Πολιτiσμού, ένα ζωντανό κύττα­ρο παιδείας από όπου αναδεικνύεται μια άλλη διάσταση εκπαιδευτικής αλληλεπίδρασης των νέων με τα σύγχρονα επι­στημονικά επιτεύγματα. Είναι λοιπόν ένας χώρος αναζήτησης και προσφοράς της Γνώσης και της Επιστήμης, ανοιχτός, προσιτός, αγαπητός στη νεολαία που επιθυμεί να αντιληφθεί με τον δικό της τρόπο τα φαινόμενα που την περιβάλλουν, να τα κατανοήσει και να εμβαθύνει στο λόγο της ύπαρξής τους.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων στο Σ.Ε.Φ. αποτέλεσε την καλύτερη ευκαιρία προβολής της Εστίας Γνώσης Επιστημών και Πολιτισμού Μεσσηνίας, καθώς και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που γίνονται στην πόλη μας τόσο στον Ελλαδικό όσο και στον Διεθνή χώρο.